BİTKİSEL ÜRÜNLER |
LAK;SAKIZ;
REÇİNE VE DİĞER BİTKİSEL ÖZSU VE HÜLASALAR 1301 Lak;
tabii sakızlar, reçineler, sakız reçineler ve oleoresinler (örneğin,
pelesenkler) 1301
20 00 Arap zamkı Arap
zamkı (veya akasya zamkı veya Senegal zamkı) sarımsı veya kırmızımsı parçalar
halinde sunulur, yarı saydamdır ve
suda çözünür fakat alkolde çözülmez. 1302 Bitkisel özsu ve
hülasalar; pektik maddeler, pektinatlar ve pektatlar; agar-agar, bitkisel
ürünlerden elde edilen diğer yapışkan ve kıvam verici maddeler (modifiye
edilmiş olsun olmasın) Bu
pozisyondaki bitkisel özsu ve hülasalar örneğin solvent ekstrasyonu ile elde
edilmiş, daha ileri bir kimyasal değişiklik veya işçilik görmemiş ham
bitkisel maddelerdir. Diğer taraftan inert katkılar (örneğin topaklanmayı
önleyici ajanlar) ve standardizasyon ile ilgili işlemler veya kurutma veya
filtrasyon gibi fiziksel işlemler kabul edilebilir hususlardır. 1302
11 00 Afyon 1302
pozisyonuna ilişkin Armonize Sistem İzahnamesi (A),(1)’e bakınız. 1302
12 00 Meyan kökünden elde
edilenler 1302
pozisyonuna ilişkin Armonize Sistem İzahnamesi (A),(2)’ye bakınız 1302
19 70 Diğerleri 1302
pozisyonuna ilişkin Armonize Sistem İzahnamesi (A),(4) ila (20)’ye bakınız 1302
20 10 Pektik amddeler,
pektinatlar ve pektatlar ve 1302
20 90 Bu alt pozisyonlar, 1302 pozisyonuna ilişkin Armonize Sistem
İzahnamesi (B) de belirtilen ürünleri kapsar. 1302
31 00 Agar-agar 1302
pozisyonuna ilişkin Armonize Sistem İzahnamesi (C),(1)’e bakınız 1302
32 10 Keçiboynuzundan,
keçiboynuzu çekirdeklerinden ve siyam baklası ve tohumlarından
elde edilen yapışkan sıvılar ve kıvam verici maddeler 1302
32 90 (modifiye edilmiş
olsun olmasın) 1302
pozisyonuna ilişkin Armonize Sistem İzahnamesi (C),(2)’ye bakınız. Bu
alt pozisyonlar, küçük halde, açık sarı, düzensiz şekilli flokan halindeki
guar tohumu endospermi (‘guar split’) kapsamaz (1404 pozisyonu). 1302
39 00 Diğerleri 1302
pozisyonuna ilişkin Armonize Sistem İzahnamesi (C), (3) ila (5)’de listelenen
ürünlere ek olarak bu alt pozisyon ayrıca aşağıdakileri kapsar: 1.agar
agar ile aynı yolla elde edilen ve aynı şekle konulan Danimarka kıyılarında
toplanan deniz yosunu Furcellaria
fastigiata’dan hazırlanan hülasa; 2.
ayva çekirdeklerinden türetilen keçiboynuzu 3.
İzlanda yosunundan türetilen keçiboynuzu 4.
kullanımda daimi etkinliği temin etmek için ilave edilen şeker ile (örneğin;
sakroz, glikoz) standardize edilmiş olsa dahi carageenin ve kalsiyum, sodyum
ve potasyumlu carrageenates. İlave edilen şekerin muhteviyatı genellikle %
25’i geçmez. |