BİTKİSEL ÜRÜNLER |
HUBUBAT Genel Açıklamalar
Süsleme amaçları için beyazlatılmış, boyanmış, emprenye edilmiş
veya diğer şekillerde işlem görmüş kurutulmuş hububat başakları (örneğin;
mısır) 0604 90 99 alt pozisyonunda sınıflandırılmaktadır. Danelerde
koruma amaçlı olarak ön jelatinleme ve bazen de patlatmaya neden olabilen
ısıl işleme tabi tutulsalar bile, hububatlar bu fasılda sınıflandırılırlar.
Kısmi jelatinleme (ön jelatinleme) kurutma işleminde ortaya çıkar ve
tanelerin sadece az bir miktarını etkiler. Nişastanın bu dönüşümü ısıl işlemin
amacı değildir, ancak bir yan etkidir.
Bu ısıl işlem, 10. Fasıl 1(B) Notu anlamında,
“diğer şekilde işlenmiş” ifadesi olarak değerlendirilemez. 1001 Buğday ve mahlut
1001
11 00 Ve 1001
19 00 Makarnalık buğday
(durum buğdayı) Bu faslın 1 nolu alt pozisyon notuna ve 1001 pozisyonuna ilişkin
Armonize Sistem İzahnamesi, ilk paragraf (2)’ ye bakınız. 1001
91 20 Ekmeklik buğday ve
mahlutun tohumlukları Tohumluklar, seçilmiş
olup, genellikle ambalajları (kullanım amaçları gösteren etiketli torbalar
gibi) ve yüksek fiyatları ile ayırt edilebilir. Bu tohumluklar ekimlerinin yapılmasından sonra kuşlardan veya
zararlılardan korumak için işlem görmüş olabilirler. 1003 Arpa 1003
10 00 Tohumluk olanlar 1001
91 20 Alt pozisyonuna ilişkin Açıklama Notlarına bakınız. 1006 Pirinç Bu
faslın 1 nolu Ek Notuna bakınız. 1008 Kara buğday, darı (cin
ve kum darı), kuş yemi; diğer hububat 1008
60 00 Buğday ve çavdar
melezi Buğday ve çavdar melezi, buğdayın çavdar ile çaprazlanması
sonucunda elde edilen melez hububattır. Daneler, genellikle çavdar
danelerinden ve buğday danelerinden daha büyük ve uzundur; danelerin dış
kısımları buruşuktur. |