Gtip listesi Sonuçları

BÖLÜM : 4GIDA SANAYİİ MÜSTAHZARLARI; MEŞRUBAT, ALKOLLÜ İÇKİLER VE SİRKE; TÜTÜN VEYA TÜTÜN YERİNE GEÇEN İŞLENM
FASIL : 16 Et, Balık, Kabuklu Hayvanlar, Yumuşakçalar Veya Diğer Su Omurgasızlarının Müstahzarları

FasılNoFasıl Açıklaması
1601.00Etten, sakatattan veya kandan yapılmış sosisler ve benzeri ürünler; esası bu ürünler olan gıda müstahzarları:
1601.00.10.00.00- Karaciğerden yapılanlar
- Diğerleri:
- - Sosisler (kurutulmuş veya sürülebilir, pişirilmemiş)
1601.00.91.00.11- - - Hava almayan kaplarda olanlar
1601.00.91.00.19- - - Diğer hallerde olanlar
- - Diğerleri
1601.00.99.00.21- - - Hava almayan kaplarda olanlar
1601.00.99.00.28- - - Diğer hallerde olanlar
16.02Hazırlanmış veya konserve edilmiş et, sakatat veya kan:
1602.10.00.00.00- Homojenize müstahzarlar
1602.20- Hayvanların karaciğerlerinden olanlar:
- - Kaz veya ördek karaciğerlerinden olanlar :
1602.20.10.00.11- - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.20.10.00.19- - - Diğer hallerde olanlar
- - Diğerleri
1602.20.90.00.11- - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.20.90.00.19- - - Diğer hallerde olanlar
- 01.05 Pozisyonundaki kümes hayvanlarından olanlar:
1602.31- - Hindiden olanlar:
- - - Ağırlık itibariyle % 57 veya daha fazla kümes hayvanlarının eti veya sakatatını içerenler (1) :
- - - - Sadece pişmemiş hindi eti içerenler
1602.31.11.00.11- - - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.31.11.00.19- - - - - Diğer hallerde olanlar
- - - - Diğerleri
1602.31.19.00.11- - - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.31.19.00.19- - - - - Diğer hallerde olanlar
1602.31.80.00.11- - - - Hava almayan kaplarda olanlar
- - - Diğerleri
1602.31.80.00.19- - - - Diğer hallerde olanlar
1602.32- - Horoz ve tavuklardan olanlar (Gallus domesticus türü)
- - - Ağırlık itibariyle % 57 veya daha fazla kümes hayvanlarının eti veya sakatatını içerenler (1) :
- - - - Pişirilmemiş
1602.32.11.00.11- - - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.32.11.00.19- - - - - Diğer hallerde olanlar
- - - - Diğerleri
1602.32.19.00.11- - - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.32.19.00.19- - - - - Diğer hallerde olanlar
- - - Ağırlık itibariyle % 25 veya daha fazla fakat % 57 'den az kümes hayvanlarının eti veya sakatatını içerenler (1) :
1602.32.30.00.11- - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.32.30.00.19- - - - Diğer hallerde olanlar
- - - Diğerleri
1602.32.90.00.11- - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.32.90.00.19- - - - Diğer hallerde olanlar
1602.39- - Diğerleri:
- - - Ağırlık itibariyle % 57 veya daha fazla kümes hayvanlarının eti veya sakatatını içerenler (1) :
- - - - Pişirilmemiş
1602.39.21.00.11- - - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.39.21.00.19- - - - - Diğer hallerde olanlar
- - - - Diğerleri
1602.39.29.00.11- - - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.39.29.00.19- - - - - Diğer hallerde olanlar
- - - Diğerleri
1602.39.85.00.11- - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.39.85.00.19- - - - Diğer hallerde olanlar
1602.41- - But ve but parçaları:
- Domuzdan olanlar:
- - - Evcil domuzdan olanlar
1602.41.10.00.11- - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.41.10.00.19- - - - Diğer hallerde olanlar
- - - Diğerleri
1602.41.90.00.11- - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.41.90.00.19- - - - Diğer hallerde olanlar
1602.42- - Kol ve kol parçaları:
- - - Evcil domuzdan olanlar
1602.42.10.00.11- - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.42.10.00.19- - - - Diğer hallerde olanlar
- - - Diğerleri
1602.42.90.00.11- - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.42.90.00.19- - - - Diğer hallerde olanlar
1602.49- - Diğerleri (karışımlar dahil):
- - - Evcil domuzdan olanlar:
- - - - Ağırlık itibariyle % 80 veya daha fazla her türden et veya sakatat içerenler (bütün katı yağları dahil):
- - - - - Bel (boyun hariç) ve parçaları (but ve bel karışımları dahil)
1602.49.11.00.11- - - - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.49.11.00.19- - - - - - Diğer hallerde olanlar
- - - - - Boyun ve parçaları (boyun ve kol karışımları dahil)
1602.49.13.00.11- - - - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.49.13.00.19- - - - - - Diğer hallerde olanlar
- - - - - But, kol, bel ve boyun ve bunların parçalarını içeren diğer karışımlar
1602.49.15.00.11- - - - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.49.15.00.19- - - - - - Diğer hallerde olanlar
- - - - - Diğerleri
1602.49.19.00.11- - - - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.49.19.00.19- - - - - - Diğer hallerde olanlar
- - - - Ağırlık itibariyle % 40 veya daha fazla, fakat % 80' den az her türden et veya sakatat içerenler (bütün katı yağlar dahil)
1602.49.30.00.11- - - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.49.30.00.19- - - - - Diğer hallerde olanlar
- - - - Ağırlık itibariyle % 40' dan az her tür et veya sakatat içerenler (bütün katı yağlar dahil)
1602.49.50.00.11- - - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.49.50.00.19- - - - - Diğer hallerde olanlar
1602.49.90.00.11- - - - Hava almayan kaplarda olanlar
- - - Diğerleri
1602.49.90.00.19- - - - Diğer hallerde olanlar
1602.50- Sığırdan olanlar:
- - Pişirilmemiş; pişirilmiş ve pişirilmemiş et veya sakatat karışımları
1602.50.10.00.11- - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.50.10.00.19- - - Diğer hallerde olanlar
- - Diğerleri :
1602.50.31.00.00- - - Hava almayan kaplarda salamura edilmiş sığır eti
1602.50.95.00.00- - - Diğerleri
1602.90- Diğerleri (hayvanların kan müstahzarları dahil) :
- - Hayvanların kan müstahzarları
1602.90.10.00.11- - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.90.10.00.19- - - Diğer hallerde olanlar
- - Diğerleri:
- - - Av hayvanlarından veya tavşandan olanlar
1602.90.31.00.11- - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.90.31.00.19- - - - Diğer hallerde olanlar
- - - Diğerleri:
- - - - Evcil domuz eti veya sakatat içerenler
1602.90.51.00.11- - - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.90.51.00.19- - - - - Diğer hallerde olanlar
- - - - Diğerleri:
- - - - - Sığır eti veya sakatat içerenler:
- - - - - - Pişirilmemiş; pişirilmiş ve pişirilmemiş et veya sakatat karışımları
1602.90.61.00.11- - - - - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.90.61.00.19- - - - - - - Diğer hallerde olanlar
- - - - - - Diğerleri
1602.90.69.00.11- - - - - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.90.69.00.19- - - - - - - Diğer hallerde olanlar
- - - - - Diğerleri:
- - - - - - Koyundan:
1602.90.91.00.11- - - - - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.90.91.00.19- - - - - - - Diğer hallerde olanlar
- - - - - - Keçiden:
1602.90.95.00.11- - - - - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.90.95.00.19- - - - - - - Diğer hallerde olanlar
- - - - - - Diğerleri:
1602.90.99.00.11- - - - - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1602.90.99.00.19- - - - - - - Diğer hallerde olanlar
1603.00Et, balık, kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar veya diğer su omurgasızlarının hülasa ve suları:
1603.00.10.00.00- Net muhtevası 1 kg. ı geçmeyen hazır ambalajlarda olanlar
1603.00.80.00.00- Diğerleri
16.04Hazırlanmış veya konserve edilmiş balıklar; havyar ve balık yumurtalarından elde edilen havyar yerine kullanılan ürünler:
- Bütün veya parça halindeki balıklar (kıyılmamış):
1604.11.00.00.00- - Som balıkları
1604.12- - Ringa balıkları:
1604.12.10.00.00- - - Çiğ filetolar (sadece hamur veya ekmek kırıntılarıyla kaplanmış, yağda ön kızartma yapılmış olsun olmasın; dondurulmuş)
- - - Diğerleri :
1604.12.91.00.00- - - - Hava almayan kaplarda olanlar
1604.12.99.00.00- - - - Diğerleri
1604.13- - Sardalya, sardinella ve palatika veya çaça balıkları:
- - - Sardalyalar :
1604.13.11.00.00- - - - Zeytinyağı ile hazırlanmış veya konserve edilmiş olanlar
1604.13.19.00.00- - - - Diğerleri
1604.13.90.00.00- - - Diğerleri
1604.14- - Ton balıkları, orkinoslar ve palamut (Sarda spp.):
- - - Ton balıkları ve orkinoslar :
- - - - Orkinoslar:
1604.14.21.00.00- - - - - Bitkisel yağlarla hazırlanmış veya konserve edilmiş olanlar
- - - - - Diğerleri :
1604.14.26.00.00- - - - - - Filetolar
1604.14.28.00.00- - - - - - Diğerleri
- - - - Sarı yüzgeçli orkinos (Thunnus albacares):
1604.14.31.00.00- - - - - Bitkisel yağlarla hazırlanmış veya konserve edilmiş olanlar
- - - - - Diğerleri :
1604.14.36.00.00- - - - - - Filetolar
1604.14.38.00.00- - - - - - Diğerleri
- - - - Diğerleri:
1604.14.41.00.00- - - - - Bitkisel yağlarla hazırlanmış veya konserve edilmiş olanlar
- - - - - Diğerleri :
1604.14.46.00.00- - - - - - Filetolar
1604.14.48.00.00- - - - - - Diğerleri
1604.14.90.00.00- - - Palamutlar (Sarda spp.)
1604.15- - Uskumru balıkları:
- - - Uskumru (Scomber scombrus) ve kolyoz (Scomber japonicus) türleri :
1604.15.11.00.00- - - - Filetolar
1604.15.19.00.00- - - - Diğerleri
1604.15.90.00.00- - - Avustralya uskumrusu (Scomber australasicus) türleri
1604.16.00.00.00- - Hamsiler
1604.17.00.00.00- - Yılan Balıkları
1604.18.00.00.00- - Köpekbalığı yüzgeçleri
1604.19- - Diğerleri:
1604.19.10.00.00- - - Salmonidae türleri (som balıkları hariç)
- - - Euthynnus cinsi balıklar, orkinos (Euthynnus (Katsuwonus) pelamis) hariç :
1604.19.31.00.00- - - - Filetolar
1604.19.39.00.00- - - - Diğerleri
1604.19.50.00.00- - - Tek renkli Orcynopsis türü balıklar
- - - Diğerleri:
1604.19.91.00.00- - - - Çiğ filetolar (sadece hamur veya ekmek kırıntılarıyla kaplanmış, yağda ön kızartma yapılmış olsun olmasın; dondurulmuş)
- - - - Diğerleri :
1604.19.92.00.00- - - - - Morina balıkları (Gadus morhua,Gadus ogac,Gadus macrocephalus)
1604.19.93.00.00- - - - - Kömür balıkları (Pollachius virens)
1604.19.94.00.00- - - - - Berlam balıkları (Merluccius spp., Urophycis spp.)
1604.19.95.00.00- - - - - Alaska mezgit (Theragra chalcogramma) ve mezgit (Pollachius pollachius) balıkları
1604.19.97.00.00- - - - - Diğerleri
1604.20- Hazırlanmış veya konserve edilmiş diğer balıklar:
1604.20.05.00.00- - Surimi müstahzarları
- - Diğerleri :
1604.20.10.00.00- - - Som balıkları
1604.20.30.00.00- - - Salmonidaeler (som balıkları hariç)
1604.20.40.00.00- - - Hamsiler
- - - Sardalyalar, palamut, uskumru (Scomber scombrus) ve kolyoz (Scomber japonicus) türleri, tek renkli Orcynopsis türü balıklar
1604.20.50.00.11- - - - Sardalya
1604.20.50.00.12- - - - Uskumru
1604.20.50.00.19- - - - Diğerleri
1604.20.70.00.00- - - Ton balıkları, orkinoslar, Euthynnus cinsi diğer balıklar
- - - Diğer balıklar
1604.20.90.00.11- - - - Ringa
1604.20.90.00.19- - - - Diğerleri
- Havyar ve havyar yerine kullanılan ürünler:
1604.31.00.00.00- - Havyar
1604.32.00.00.00- - Havyar yerine kullanılan ürünler
16.05Hazırlanmış veya konserve edilmiş kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar ve diğer su omurgasızları:
1605.10.00.00.00- Yengeçler
- Karidesler :
1605.21- - Hava almayan kaplarda olmayanlar:
1605.21.10.00.00- - - Net muhtevası 2 kg.ı geçmeyen hazır ambalajlarda olanlar
1605.21.90.00.00- - - Diğerleri
1605.29.00.00.00- - Diğerleri
1605.30- İstakozlar:
1605.30.10.00.00- - İstakoz eti (pişirilmiş) (istakoz yağı veya istakoz ezmesi, patesi, çorbası veya istakoz sosları imaline mahsus)
1605.30.90.00.00- - Diğerleri
1605.40- Diğer kabuklu hayvanlar
1605.40.00.00.11- - Salyangoz
1605.40.00.00.13- - Kerevit
1605.40.00.00.19- - Diğerleri
- Yumuşakçalar:
1605.51.00.00.00- - İstiridyeler
1605.52.00.00.00- - Deniz tarakları (kraliçe deniz tarakları dahil)
1605.53- - Midyeler:
1605.53.10.00.00- - - Hava almayan kaplarda olanlar
1605.53.90.00.00- - - Diğerleri
1605.54.00.00.00- - Mürekkep balığı ve kalamar
1605.55.00.00.00- - Ahtapot
1605.56.00.00.00- - Arcidae, Arcticidae, Cardiidae, Donacidae, Hiatellidae, Mactridae, Mesodesmatidae, Myidae, Semelidae, Solecurtidae, Solenidae, Tridacnidae and Veneridae familyasına ait yumuşakçalar
1605.57.00.00.00- - Deniz kulağı
1605.58.00.00.00- - Salyangoz (deniz salyangozları hariç)
1605.59.00.00.00- - Diğerleri
- Diğer su omurgasızları:
1605.61.00.00.00- - Deniz hıyarları
1605.62.00.00.00- - Deniz kestanesi
1605.63.00.00.00- - Denizanası
1605.69.00.00.00- - Diğerleri
(1) Kümes hayvanlarının yüzde ağırlığı tespit edilirken kemiklerin ağırlığı dikkate alınmaz

Bağlayıcı Tarife Sonuçları

Yürürlükteki Bağlayıcı Tarifeler

GtipBTB NoGörselEşyanın TanımıSınıflandırma GerekçesiGeçerliliğin Başlama Tarihi
1604.20.90.00.19TR330000170002Büyük resim için tıklayınızÇUBUK BALIK-PERCH FISH STICKS: TAZE BALIĞIN ÖN YIKAMA İŞLEMİNDEN SONRA KAFASININ KESİLİP TEMİZLENMESİ VE KILÇIKLARINDAN AYRIŞTIRMA NETİCESİNDE ELDE EDİLEN BALIK ETİNİN KIYILARAK VE DOĞRANARAK KIYMA HALİNE GETİRİLMESİNDEN SONRA ŞEKİLLENDİRİLİP, UN, NİŞASTA VE BAHARATLARLA PANELENEREK ELDE EDİLEN İNSAN TÜKETİMİNE UYGUN TİCARİ ÜRÜN (%70 BALIK-%30 PANE)Genel yorum kuralları 1 ve 6 maddeleri , Türk Gümrük Tarife Cetvelinin 03 ve 16 Fasıl genel açıklama notları 20.6.2017 00:00:00
1604.20.90.00.19TR330000170003Büyük resim için tıklayınızÇUBUK BALIK - PERCH FISH STICS 6000 GR. TAZE BALIĞIN ÖN YIKAMA İŞLEMİNDEN SONRA; KAFASININ KESİLİP, TEMİZLENMESİ VE KILÇIKLARDAN AYRIŞTIRMA NETİCESİNDE ELDE EDİLEN BALIK ETİNİN KIYILARAK VE DOĞRANARAK KIYMA HALİNE GETİRİLMESİNDEN SONRA ŞEKİLLENDİRİLİP, UN, NİŞASTA VE BAHARATLARLA PANELENEREK ELDE EDİLEN İNSAN TÜKETİMİNE UYGUN TİCARİ ÜRÜN (%70 BALIK ETİ %30 PANE)Genel yorum kuralları 1 ve 6 maddeleri , Türk Gümrük Tarife Cetvelinin 03 ve 16 Fasıl genel açıklama notları 20.6.2017 00:00:00
1604.20.90.00.19TR330000170004Büyük resim için tıklayınızBALIK BURGER/FISH BURGERS (240GR):TAZE BALIĞIN ÖN YIKAMA İŞLEMİNDEN SONRA;KAFASININ KESİLİP TEMİZLENMESİ VE KILÇIKLARINDAN AYRIŞTIRMA NETİCESİNDEELDE EDİLEN BALIK ETİNİN KIYILARAK VE DOĞRANARAK KIYMA HALİNE GETİRİLMESİNDEN SONRA NETİCESİNDE ELDE EDİLEN BALIK ETİNİN KIYILARAK VE DOĞRANARAK KIYMA HALİNE GETİRİLMESİNDEN SONRA ŞEKİLLENDİRİLİP, UN, NİŞASTA VE BAHARATLARLA PANELENEREK ELDE EDİLEN İNSAN TÜKETİMİNE UYGUN TİCARİ ÜRÜN (%70 BALIK ETİ+%30 PANE)Genel yorum kuralları 1 ve 6 maddeleri , Türk Gümrük Tarife Cetvelinin 03 ve 16 Fasıl genel açıklama notları20.6.2017 00:00:00
1604.20.90.00.19TR330000170005Büyük resim için tıklayınızBALIK BURGER/FISH BURGERS (10500GR):TAZE BALIĞIN ÖN YIKAMA İŞLEMİNDEN SONRA; KAFASININ KESİLİP TEMİZLENMESİ VE KILÇIKLARINDAN AYRIŞTIRMA NETİCESİNDE ELDE EDİLEN BALIK ETİNİN KIYILARAK VE DOĞRANARAK KIYMA HALİNE GETİRİLMESİNDEN SONRA ŞEKİLLENDİRİLİP, UN, NİŞASTA VE BAHARATLARLA PANELENEREK ELDE EDİLEN İNSAN TÜKETİMİNE UYGUN TİCARİ ÜRÜN (%70 BALIK ETİ+%30 PANE)Genel yorum kuralları 1 ve 6 maddeleri , Türk Gümrük Tarife Cetvelinin 03 ve 16 Fasıl genel açıklama notları20.6.2017 00:00:00
1604.20.90.00.19TR330000170006Büyük resim için tıklayınızKIYMA BALIK FLETO/FISH FILLETS (250GR):TAZE BALIĞIN ÖN YIKAMA İŞLEMİNDEN SONRA; KAFASININ KESİLİP TEMİZLENMESİ VE KILÇIKLARINDAN AYRIŞTIRMA NETİCESİNDE ELDE EDİLEN BALIK ETİNİN KIYILARAK VE DOĞRANARAK KIYMA HALİNE GETİRİLMESİNDEN SONRA ŞEKİLLENDİRİLİP, UN, NİŞASTA VE BAHARATLARLA PANELENEREK ELDE EDİLEN İNSAN TÜKETİMİNE UYGUN TİCARİ ÜRÜN (%70 BALIK ETİ+%30 PANE)Genel yorum kuralları 1 ve 6 maddeleri , Türk Gümrük Tarife Cetvelinin 03 ve 16 Fasıl genel açıklama notları20.6.2017 00:00:00
1604.20.90.00.19TR330000170007Büyük resim için tıklayınızKIYMA BALIK FLETO-MINCED FISH FILLET (10500 GR);TAZE BALIĞIN ÖN YIKAMA İŞLEMİNDEN SONRA; KAFASININ KESİLİP TEMİZLENMESİ VE KILÇIKLARINDAN AYRIŞTIRMA NETİCESİNDE ELDE EDİLEN BALIK ETİNİN KIYILARAK VE DOĞRANARAK KIYMA HALİNE GETİRİLMESİNDEN SONRA ŞEKİLLENDİRİLİP, UN, NİŞASTA VE BAHARATLARLA PANELENEREK ELDE EDİLEN İNSAN TÜKETİMİNE UYGUN TİCARİ ÜRÜN (%70 BALIK ETİ+%30 PANE)Genel yorum kuralları 1 ve 6 maddeleri , Türk Gümrük Tarife Cetvelinin 03 ve 16 Fasıl genel açıklama notları20.6.2017 00:00:00
1604.19.97.00.00TR350000140003Büyük resim için tıklayınızDONDURULMUŞ SOSLU ÇİPURA FİLETO 180 DERECE FIRINDA POŞET AÇILMADAN 17 DK. PİŞİRİLEREK HAZIR YİYECEK OLARAK KULLANILIR.İZMİR LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜNÜN 34/12.03.2014 SAYI VE TARİHLİ RAPORU VE TÜRK GÜMRÜK TARİFE İZAHNAMESİNİN 03 VE 16 FASIL GENEL AÇIKLAMA NOTLARINA GÖRE BTB TALEBİNDE BULUNULAN EŞYANIN TARİFE YORUMU İLE İLGİLİ GENEL YORUM KURALLARININ 1 VE 6 MADDESİ VE GÜMRÜK TARİFE CETVELİ İZAHNAMESİNİN 1604 ALT POZİSYONU İZAHNAMESİNİN AÇIKLAMA NOTLARINA İSTİNADEN.19.3.2014 00:00:00
1604.19.97.00.00TR350000140004Büyük resim için tıklayınızDONDURULMUŞ SOSLU LEVREK FİLETO 180 DERECE FIRINDA POŞET AÇILMADAN 17 DK.PİŞİRİLEREK HAZIR YİYECEK OLARAK KULLANILIR.İZMİR LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜNÜN 34/12.03.2014 SAYI VE TARİHLİ RAPORUNA VE TÜRK GÜMRÜK TARİFE CETVELİ İZAHNAMESİNİN 03 VE 16 FASIL GENEL AÇIKLAMA NOTLARINA GÖRE BTB TALEBİNDE BULUNULAN EŞYANIN TARİFE YORUMU İLE İLGİLİ GENEL YORUM KURALLARININ 1 VE 6 MADDESİ VE GÜMRÜK TARİFE CETVELİ İZAHNAMESİNİN 1604 ALT POZİSYONU İZAHNAMESİNİN AÇIKLAMA NOTLARINA İSTİNADEN.19.3.2014 00:00:00