Gümrük.com.tr

TEBLİĞ

EK-1 Ürün Özellikleri

 

 

a) Yarı beyaz şeker:

1) Polarizasyon                                                                                                                 ≥ 99,5 oZ

2) İnvert şeker miktarı (%m/m)                                                                                        ≤ 0,10

3) Kurutma kaybı (%m/m)                                                                                               ≤ 0,10

 

b) Beyaz şeker:

1) Polarizasyon                                                                                                                 ≥ 99,7 oZ

2) İnvert şeker miktarı (%m/m)                                                                                        ≤ 0,04

3) Kurutma kaybı (%m/m)                                                                                               ≤ 0,06

4) Renk tipi (Braunschweig puanı)                                                                                  ≤ 9 puan *

 

* 0,5 renk tipi; 1 puan olarak değerlendirilir.

 

c) Ekstra beyaz şeker:

1) Polarizasyon                                                                                                                 ≥ 99,7 oZ

2) İnvert şeker miktarı (%m/m)                                                                                        ≤ 0,04

3) Kurutma kaybı (%m/m)                                                                                               ≤ 0,06

4) Renk tipi (Braunschweig puanı)                                                                                  ≤ 4 *

5) İletkenlik külü puanı                                                                                                    ≤ 6 **

6) Çözelti rengi puanı                                                                                                       ≤ 3 ***

7) Toplam puan (1)                                                                                                            ≤ 8

 

*     0,5 renk tipi; 1 puan olarak değerlendirilir.

**   %0,0018 iletkenlik külü miktarı; 1 puan olarak değerlendirilir.

*** 7,5 IU; 1 puan olarak değerlendirilir.

(1) Toplam puan = Renk tipi puanı + iletkenlik külü puanı + çözelti rengi puanı

 

ç) Şeker çözeltisi:

1) Kuru madde (%m/m)                                                                                                    ≥ 62

2) İnvert şeker miktarı (fruktoz / dekstroz oranı 1,0 ± 0,2 olmak üzere),

    kuru maddede (%m/m)                                                                                                  ≤ 3

3) İletkenlik külü (kuru maddede %m/m)                                                                         ≤ 0,1

4) Çözelti rengi                                                                                                                  ≤ 45 (ICUMSA birimi)

 

d) İnvert şeker çözeltisi:

1) Kuru madde (%m/m)                                                                                                     ≥ 62

2) İnvert şeker miktarı (fruktoz / dekstroz oranı 1,0 ± 0,1 olmak üzere),

    kuru maddede (%m/m)                                                                                                  50 ≥

3) İletkenlik külü (kuru maddede %m/m)                                                                         ≤ 0,4

 

e) İnvert şeker şurubu:

1) Kuru madde (%m/m)                                                                                                    ≥ 62

2) İnvert şeker miktarı (fruktoz / dekstroz oranı 1,0 ± 0,1 olmak üzere),

    kuru maddede (%m/m)                                                                                                  ≥ 50

3) İletkenlik külü (kuru maddede %m/m)                                                                         ≤ 0,4

 

f) Glukoz şurubu:

1) Kuru madde (%m/m)                                                                                                    ≥ 70

2) Dekstroz eşdeğeri (D-glukoz; kuru maddede %m/m)                                                  ≥ 20

3) Sülfatlandırılmış kül (kuru maddede %m/m)                                                               ≤ 1

 

g) Kurutulmuş glukoz şurubu:

1) Kuru madde (%m/m)                                                                                                    ≥ 93

2) Dekstroz eşdeğeri (D-glukoz; kuru maddede %m/m)                                                  ≥ 20

3) Sülfatlandırılmış kül (kuru maddede %m/m)                                                               ≤ 1

 

ğ) Dekstroz veya dekstroz monohidrat:

1) Kuru madde (%m/m)                                                                                                    ≥ 90

2) Dekstroz (D-Glukoz) (kuru maddede %m/m)                                                              ≥ 99,5

3) Sülfatlandırılmış kül (kuru maddede %m/m)                                                               ≤ 0,25

 

h) Dekstroz veya susuz dekstroz:

1) Kuru madde (%m/m)                                                                                                    ≥ 98

2) Dekstroz (D-Glukoz) (kuru maddede %m/m)                                                              ≥ 99,5

3) Sülfatlandırılmış kül (kuru maddede %m/m)                                                               ≤ 0,25

 

ı) Fruktoz:

1) Fruktoz miktarı                                                                                                             ≥ 98

2) Glukoz miktarı                                                                                                              ≤ 0,5

3) Kurutma kaybı (%m/m)                                                                                               ≤ 0,5

4) İletkenlik külü (kuru maddede %m/m)                                                                        ≤ 0,1

 

i) Pudra şekeri:

1) Polarizasyon                                                                                                                 ≥ 99.7° S*

2) İletkenlik külü  (%m/m)                                                                                               ≤ 0.04

3) İnvert şeker içeriği  (%m/m)                                                                                        ≤ 0.04 

4) Kurutma kaybı (%m/m)                                                                                               ≤  0.1*

5) Renk                                                                                                                             ≤ 60** ICUMSA birimi

6) Nişasta içeriği (%m/m)                                                                                                 ≤ 5.0

                              diğer bir topaklanmayı önleyici kullanılmadığı durumda

 

* Topaklanmayı önleyiciler katılmadan önce.

** 0,5 renk tipi; 1 puan olarak değerlendirilir.