EK-1 Ürün Özellikleri
a) Yarı beyaz şeker: 1) Polarizasyon ≥ 99,5 oZ 2) İnvert şeker miktarı (%m/m) ≤ 0,10 3) Kurutma kaybı (%m/m) ≤ 0,10
b) Beyaz şeker: 1) Polarizasyon ≥ 99,7 oZ 2) İnvert şeker miktarı (%m/m) ≤ 0,04 3) Kurutma kaybı (%m/m) ≤ 0,06 4) Renk tipi (Braunschweig puanı) ≤ 9 puan *
* 0,5 renk tipi; 1 puan olarak değerlendirilir.
c) Ekstra beyaz şeker: 1) Polarizasyon ≥ 99,7 oZ 2) İnvert şeker miktarı (%m/m) ≤ 0,04 3) Kurutma kaybı (%m/m) ≤ 0,06 4) Renk tipi (Braunschweig puanı) ≤ 4 * 5) İletkenlik külü puanı ≤ 6 ** 6) Çözelti rengi puanı ≤ 3 *** 7) Toplam puan (1) ≤ 8
* 0,5 renk tipi; 1 puan olarak değerlendirilir. ** %0,0018 iletkenlik külü miktarı; 1 puan olarak değerlendirilir. *** 7,5 IU; 1 puan olarak değerlendirilir. (1) Toplam puan = Renk tipi puanı + iletkenlik külü puanı + çözelti rengi puanı
ç) Şeker çözeltisi: 1) Kuru madde (%m/m) ≥ 62 2) İnvert şeker miktarı (fruktoz / dekstroz oranı 1,0 ± 0,2 olmak üzere), kuru maddede (%m/m) ≤ 3 3) İletkenlik külü (kuru maddede %m/m) ≤ 0,1 4) Çözelti rengi ≤ 45 (ICUMSA birimi)
d) İnvert şeker çözeltisi: 1) Kuru madde (%m/m) ≥ 62 2) İnvert şeker miktarı (fruktoz / dekstroz oranı 1,0 ± 0,1 olmak üzere), kuru maddede (%m/m) 50 ≥ 3) İletkenlik külü (kuru maddede %m/m) ≤ 0,4
e) İnvert şeker şurubu: 1) Kuru madde (%m/m) ≥ 62 2) İnvert şeker miktarı (fruktoz / dekstroz oranı 1,0 ± 0,1 olmak üzere), kuru maddede (%m/m) ≥ 50 3) İletkenlik külü (kuru maddede %m/m) ≤ 0,4
f) Glukoz şurubu: 1) Kuru madde (%m/m) ≥ 70 2) Dekstroz eşdeğeri (D-glukoz; kuru maddede %m/m) ≥ 20 3) Sülfatlandırılmış kül (kuru maddede %m/m) ≤ 1
g) Kurutulmuş glukoz şurubu: 1) Kuru madde (%m/m) ≥ 93 2) Dekstroz eşdeğeri (D-glukoz; kuru maddede %m/m) ≥ 20 3) Sülfatlandırılmış kül (kuru maddede %m/m) ≤ 1
ğ) Dekstroz veya dekstroz monohidrat: 1) Kuru madde (%m/m) ≥ 90 2) Dekstroz (D-Glukoz) (kuru maddede %m/m) ≥ 99,5 3) Sülfatlandırılmış kül (kuru maddede %m/m) ≤ 0,25
h) Dekstroz veya susuz dekstroz: 1) Kuru madde (%m/m) ≥ 98 2) Dekstroz (D-Glukoz) (kuru maddede %m/m) ≥ 99,5 3) Sülfatlandırılmış kül (kuru maddede %m/m) ≤ 0,25
ı) Fruktoz: 1) Fruktoz miktarı ≥ 98 2) Glukoz miktarı ≤ 0,5 3) Kurutma kaybı (%m/m) ≤ 0,5 4) İletkenlik külü (kuru maddede %m/m) ≤ 0,1
i) Pudra şekeri: 1) Polarizasyon ≥ 99.7° S* 2) İletkenlik külü (%m/m) ≤ 0.04 3) İnvert şeker içeriği (%m/m) ≤ 0.04 4) Kurutma kaybı (%m/m) ≤ 0.1* 5) Renk ≤ 60** ICUMSA birimi 6) Nişasta içeriği (%m/m) ≤ 5.0 diğer bir topaklanmayı önleyici kullanılmadığı durumda
* Topaklanmayı önleyiciler katılmadan önce. ** 0,5 renk tipi; 1 puan olarak değerlendirilir.
|