Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından:
TÜRK GIDA
KODEKSİ ET VE ET ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ
(TEBLİĞ NO:
2012/74)’NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2016/3)
MADDE 1 – 5/12/2012 tarihli ve 28488 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Gıda
Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği (Tebliğ No: 2012/74)’nin 7 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(2) Et ürünleri
karkas etinden veya sakatattan hazırlanır. Ancak dilli salam hariç olmak üzere
fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, pastırma, kavurma, jambon, köfte,
kanatlı köfte, döner, kanatlı döner ve emülsifiye et ürünleri gibi karkas etinden üretilen et ürünlerine sakatat
katılamaz. Sakatattan hazırlanan et ürünlerine ise karkas eti katılabilir.”
MADDE 2 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı yürütür.
24 Ocak 2016 PAZAR
Resmî Gazete
Sayı : 29603