Gümrük.com.tr

TEBLİĞ

 

Ek-1                      

Şili Cumhuriyeti Menşeli Bazı Tarım ve İşlenmiş Tarım Ürünleri İthalatında Uygulanan Tarife Kontenjanları Listesi

Tarife Kontenjanı Kod No

 

G.T.İ.P.

 

 

Madde İsmi

 

 

Tarife Kontenjanı Dönemi

 

 

Azami Miktar

Tahsisat Yapılacak Firma Türü

 

Tahsisat Yöntemi

 

Tahsisat Önceliği Bulunan Kurum ve Kuruluşlar

ŞİLİ001

03.02 (0302.11, 0302.19.00.00.00, 0302.21, 0302.22.00.00.00, 0302.23.00.00.00, 0302.24.00.00.00, 0302.29, 0302.31, 0302.32, 0302.33, 0302.34, 0302.35, 0302.36, 0302.39, 0302.41.00.00.00, 0302.43, 0302.44.00.00.00, 0302.47.00.00.00, 0302.51, 0302.52.00.00.00, 0302.53.00.00.00, 0302.74.00.00.00, 0302.81, 0302.84, 0302.85.30.00.00,

0302.91.00.00.00,

0302.92.00.00.00

hariç)

 

Balıklar (taze veya soğutulmuş) ( 03.04 pozisyonundaki balık filetoları ve diğer balık etleri hariç)

 

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ002

03.03 (0303.14, 0303.19.00.00.00, 0303.26.00.00.00, 0303.31, 0303.32.00.00.00, 0303.33.00.00.00, 0303.34.00.00.00, 0303.39.10.00.00, 0303.39.30.00.00, 0303.39.85.00.00, 0303.41, 0303.42, 0303.43, 0303.44, 0303.45, 0303.46, 0303.49, 0303.51.00.00.00, 0303.57.00.00.00, 0303.63, 0303.64.00.00.00, 0303.65.00.00.00, 0303.81, 0303.84, 0303.91,

0303.92.00.00.00

0303.99.00.00.00 hariç)

Balıklar (dondurulmuş)  (03.04 pozisyonundaki balık filetoları ve diğer balık etleri hariç)

 

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ003

03.04 (0304.41.00.00.00, 0304.42.10.00.00, 0304.45.00.00.00, 0304.54.00.00.00, 0304.81.00.00.00, 0304.82.10.00.00, 0304.84.00.00.00,

0304.85.00.00.00,  0304.91.00.00.00 hariç)

Balık filetoları ve diğer balık etleri (kıyılmış olsun olmasın) (taze, soğutulmuş veya dondurulmuş)

 

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ004

0305.41.00.00.00

 

Pasifik somonları (Oncorhynchus nerka, Oncorhynchus gorbuscha, Oncorhynchus keta, Oncorhynchus tschawytscha, Oncorhynchus kisutch, Oncorhynchus masou ve Oncorhynchus rhodurus),Atlantik somonları (Salmo salar) ve Tuna somonları (Hucho hucho)

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

0305.44.10.00.00

Yılan Balığı (Anguilla spp.)

 

0305.44.90.00.00

Diğerleri

 

0305.49

Diğerleri

 

0305.72.00.00.00

Balık başları, kuyrukları, mideleri [Yalnızca 0305.44.10.00.00 ve 0305.44.90.00.00 pozisyonunda bulunanlar için]

 

0305.79.00.00.00

Diğerleri [Yalnızca 0305.44.10.00.00 ve 0305.44.90.00.00 pozisyonunda bulunanlar için]

 

ŞİLİ005

0306.16

Soğuk su karidesleri (Pandalus spp., Crangon crangon)

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

0306.17

Diğer karidesler

 

ŞİLİ006

0306.14

Yengeçler

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ007

0306.31.00.00.00

Kaya ıstakozu ve diğer deniz istakozları (Palinurus spp., Panulirus spp., Jasus spp.)

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

0306.91.00.00.00

Kaya ıstakozu ve diğer deniz istakozları (Palinurus spp., Panulirus spp., Jasus spp.)

 

ŞİLİ008

03.07 (0307.31, 0307.42, 0307.59, 0307.60 hariç)

Yumuşakçalar (kabuklu olsun olmasın) (canlı, taze, soğutulmuş, dondurulmuş, kurutulmuş, tuzlanmış veya salamura edilmiş); tütsülenmiş yumuşakçalar (kabuklu olsun olmasın) (tütsülenme sırasında veya öncesinde pişirilmiş olsun olmasın); yumuşakçaların insanların yemesine elverişli unları, kaba unları ve pelletleri

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

03.08

 

Kabuklu hayvanlar ve yumuşakçaların dışında kalan suda yaşayan omurgasız hayvanlar (canlı, taze, soğutulmuş, dondurulmuş, kurutulmuş, tuzlanmış veya salamura edilmiş); Kabuklu hayvanlar ve yumuşakçaların dışında kalan suda yaşayan omurgasız hayvanların tütsülenmiş olanları (tütsülenme sırasında veya öncesinde pişirilmiş olsun olmasın); suda yaşayan omurgasız hayvanların (kabuklu hayvanlar ve yumuşakçalar hariç) insanların yemesine elverişli unları, kaba unları ve pelletleri

 

ŞİLİ009

0406.90 (0406.90.29.00.00, 0406.90.32.00.11, 0406.90.32.00.12, 0406.90.32.00.91, 0406.90.32.00.92, 0406.90.50.00.00, 0406.90.74.00.00, 0406.90.86.00.00,

0406.90.89.00.00 [ Yağsız sütten yapılmış olup, çok ince kıyılmış bitki ilave edilen Glarus otlu peyniri (Schabziger olarak bilinen) dışındakiler], 0406.90.92.00.00 [ Butterkaese dışındakiler] hariç)

Diğer peynirler

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ010

06.01

Çiçek soğanları, yumrular, yumrulu kökler, küçük soğanlar, sürgün başları ve rizomlar (dinlenme halinde sürgün  vermiş veya çiçeklenmiş); hindiba bitkisi ve kökleri (12.12 pozisyonundaki kökler hariç)

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ011

06.02  (0602.90.91.00.00, 0602.90.99.00.00 hariç )

Diğer canlı bitkiler (kökleri dahil), çelikler, daldırmalar; mantar miselleri

 

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ012

0703.10

Soğanlar ve şalotlar

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ013

0703.20

Sarımsaklar

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ014

0705.29.00.00.00

Diğerleri

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ015

0709.20.00.00.00

Kuşkonmazlar

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ016

0709.91.00.00.00

Enginarlar

01.01-31.12

 

 

 

BSGTY

 

0709.92

Zeytin

0709.93

Balkabağı, kabak, su kabağı (Cucurbita spp.)

0709.99

Diğerleri

ŞİLİ017

0710.21.00.00.00

Bezelye (Pisum sativum)

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

0710.29.00.00.00

Diğerleri

 

ŞİLİ018

0711.51.00.00.00

Agaricus cinsi mantarlar

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ019

0711.59.00.00.00

Diğerleri

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ020

0712.20.00.00.00

Soğanlar

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ021

0712.31.00.00.00

Agaricus cinsi mantarlar

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ022

0712.39.00.00.00

Diğerleri

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ023

0712.90

Diğer sebzeler; sebze karışımları

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ024

0713.10      (0713.10.10.00.11,  0713.10.10.00.19  hariç)

Bezelye (Pisum sativum)

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ025

0713.33.90.00.19

Diğerleri

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ026  

0802.11

Kabuklu

01.01-31.12

 

Ü,T,İ

TTY

 

0802.12

Kabuksuz

0802.31.00.00.00

Kabuklu

0802.32.00.00.00

Kabuksuz

ŞİLİ027

0802.41.00.00.00

Kabuklu

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

 

0802.42.00.00.00

Kabuksuz

 

 

 

 

 

ŞİLİ028

08.05 (0805.50,0805.90 hariç)

Turunçgiller (taze veya kurutulmuş)

01.05-31.08

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ029

0806.10

Taze

01.12-30.04

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ030

0807.19.00.00.00

Diğerleri

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ031

0808.10 (0808.10.80.00.11, 0808.10.80.00.13, 0808.10.80.00.14 hariç)

Elma

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ032

0808.30

Armut

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

 

0808.40.00.00.00

Ayva

 

 

 

 

 

ŞİLİ033

08.09

Kayısı, kiraz, şeftali (nektarin dahil), erik ve çakal eriği (taze)

01.11-30.04

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ034

0810.10.00.00.00

Çilek

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ035

0810.50.00.00.00

Kivi

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ036

0810.90

Diğerleri

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ037

0811.10

Çilek

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

 

0811.20

Ahududu, böğürtlen, dut, loganberrier(bir çeşit böğürtlen), siyah, beyaz ve kırmızı Frenk üzümü ve Bektaşi üzümü

 

 

 

 

 

 

0811.90

Diğerleri

 

 

 

 

 

ŞİLİ038

0812.10.00.00.00

Kiraz (vişne dahil)

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ039

0813.20.00.00.00

Erik

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ040

0813.30.00.00.00

Elma

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ041

0813.40

Diğer meyveler

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ042

1005.90

Diğerleri

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ043

1102.90

Diğerleri

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ044

1103.13

Mısırdan

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ045

1104.12

Yulaf

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ046

1104.22

Yulaf taneleri

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ047

1105.20.00.00.00

Patates flokonları, granülleri ve pelletleri

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ048

11.07

Malt (kavrulmuş olsun olmasın)

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ049

1108.20.00.00.00

İnülin

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ050

1201.90.00.00.00

Diğerleri

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ051

1206.00

Ayçiçeği tohumu (kırılmış olsun olmasın)

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ052

1214.10.00.00.00

Yonca kaba unu ve pelletleri

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ053

1214.90

Diğerleri

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ054

1509.10

Saf zeytinyağı

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ055

1514.19

Diğerleri

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ056

1515.90      (1515.90.11.11.00,  1515.90.11.19.00 1515.90.11.90.00 hariç)

Diğerleri

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ057

1604.11.00.00.00

Som balıkları

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ058

1604.15

Uskumru balıkları

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ059

1604.16.00.00.00

Hamsiler

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ060

1604.18.00.00.00

Köpekbalıığı yüzgeçleri

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

 

1604.19

Diğerleri

 

 

 

 

 

ŞİLİ061

1605.10.00.00.00

Yengeçler

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ062

1605.21

Hava almayan kaplarda olmayanlar

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

 

1605.29.00.00.00

Diğerleri

 

 

 

 

 

ŞİLİ063

16.05 (1605.10.00.00.00, 1605.21,  1605.29.00.00.00, 1605.30, 1605.40 hariç)

Hazırlanmış veya konserve edilmiş kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar ve diğer su omurgasızları

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ064

2003.10

Agaricus cinsi mantarlar

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ065

2005.99

Diğerleri

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ066

2006.00

Sebzeler, meyvalar, sert kabuklu meyvalar, meyva kabukları ve diğer bitki parçaları (şekerle konserve edilmiş) (suyu alınmış, üstü şekerle kaplanmış veya kristalleşmiş)

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ067

2007.10

Homojenize müstahzarlar

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ068

2007.99

Diğerleri

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ069

2008.60

Kirazlar (vişne dahil)

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ070

2008.70

Şeftaliler (nektarinler dahil)

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ071

2008.97

Karışımlar

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ072

2008.99

Diğerleri

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ073

2009.61

Brix değeri 30'u geçmeyenler

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ074

2009.69

Diğerleri

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ075

2009.79

Diğerleri

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ076

2009.81

Yaban Mersini Suyu (Vaccinium macrocarpon, Vaccinium oxycoccos Vaccinium vitis-idaea)

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

 

2009.89

Diğerleri

 

 

 

 

 

ŞİLİ077

2101.20

Çay ve Paraguay çayı hülasası, esans ve konsantreleri ve esası bu hülasa, esans veya konsantreler veya çay veya Paraguay  çayı olan müstahzarlar

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ078

2101.30

Kavrulmuş hindiba ve kavrulmuş kahve yerine kullanılan diğer maddeler ve bunların hülasa, esans ve konsantreleri

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ079

2303.20

Şeker pancarının etli kısımları, şeker kamışı bagası ve şeker sanayiinin diğer artıkları

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ080

2309.10

Kedi veya köpek maması (perakende satılacak hale getirilmiş)

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

ŞİLİ081

2309.90

Diğerleri

01.01-31.12

 

 

BSGTY

 

 

 

 

 

 

 

 

Ek-2

 

Talep Toplama Yöntemine Göre Dağıtımı Yapılacak Başvurularda İbrazı Gereken Belgeler

 

 

 

A-    Tüm başvurular için ibrazı gereken belgeler:

1-      “İthalat İşlemlerinde Elektronik Başvuru Sistemi Tebliği (İthalat: 2017/3)” kapsamında yetkilendirilmiş kişi tarafından imzalanmış bir örneği Ek-3’te yer alan “Başvuru Formu” (Bakanlık e-imza uygulamaları altyapısında yaşanabilecek sıkıntılar nedeniyle KEP adresi üzerinden başvurulması halinde Bakanlığa sunulacak noter onaylı imza sirkülerinde belirtilen firmayı temsil ve ilzama yetkili kişi ya da kişilerce imzalanmış olması gerekmektedir).

 

 

B-    Sanayici vasfı ile müracaat edecekler için ibrazı gereken ek belgeler:

 

1-      Tarife kontenjanı talebi yapılan maddeyle ilgili üretim ve/veya tüketim rakamlarını ayrıntılı olarak içeren geçerli kapasite raporunun bir sureti.

 

2-      Bir örneği Ek-4’te yer alan ve firmayı temsil ve ilzama yetkili temsilci veya temsilciler ve yeminli mali müşavir tarafından imzalanmış olan Faaliyet Formu.

 

 

 

 

 

 

___________________________________________________

 

Ek-3

           TARIM ÜRÜNLERİ İTHAL LİSANSI BAŞVURU FORMU ÖRNEĞİ

 

T.C.

EKONOMİ BAKANLIĞI

(İthalat Genel Müdürlüğü)

2180 Cad. No: 63 06520 Söğütözü /ANKARA

 

                Şili Cumhuriyeti Menşeli Bazı Tarım ve İşlenmiş Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğ çerçevesinde ithalatını gerçekleştirmek istediğimiz aşağıda belirtilen eşyaya ilişkin olarak firmamız adına İthal Lisansı düzenlenmesini talep etmekteyiz. İşbu başvuruda yer alan bilgilerin doğru olduğunu ve doğru olmaması halinde hukuken sorumlu olduğumuzu, İthalat Genel Müdürlüğü yetkililerince firmamızda yerinde doğrulanabileceğini, İthal Lisansını devretmeyeceğimizi kabul ve taahhüt ederiz.

 

                Bilgileri ve gereği arz olunur.  

 

                                         Firma Yetkilisinin Adı Soyadı

                                                          Firma Yetkilisinin Ünvanı

                                                                        İmza Kaşe

 

 

Başvuru No:                                                                                   Başvuru Tarihi:

İTHALATCIYA AİT BİLGİLER

Firma Unvanı: (1)

 

Vergi No:

 

Adres: (2)

 

Telefon:

 

Son İki Yılda Tahakkuk Eden Vergi

 

Firma Türü    

Sanayici-Eşyanın Kullanıcısı         :

 

Sanayici-Eşyanın Üreticisi             : 

   

Geleneksel İthalatçısı                     :    

 

Yeni İthalatçı                                  :    

 

Tahsisat Öncelikli Kurum/Kuruluş:   

BEYAN SAHİBİNE AİT BİLGİLER

Ad/Soyad – Unvan:   

Vergi No – TC Kimlik No : 

Adres:

 

Telefon:

Faks: 

E-posta: (3)

İTHAL EŞYAYA AİT BİLGİLER(4)

GTİP.1..:                      / Eşya Tanımı 1 :

 

GTİP.2..:                     / Eşya Tanımı 2 :

 

GTİP.3..:                     / Eşya Tanımı 3 :

Grup Kodu:

Kullanım Amacı:

 

Menşei Ülke..:

Sevk Ülke...:

Miktar1...:       

Miktar2...:       

Miktar3...:       

 

CIF Değeri..:

FOB Değeri..:

 

Açıklamalar:

(1) Firmanın Ticaret Sicil Gazetesi’nde veya Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Gazetesi’nde yer alan unvanı tam olarak yazılacak.

(2) Sadece firmanın Ticaret Sicil Gazetesi’nde veya Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Gazetesi’nde yer alan resmi tebligat adresi yazılacak.

(3) İş bu Tebliğin 9 uncu maddesinde belirtildiği üzere firmaya ait doğru ve geçerli bir e-posta adresinin bildirilmesi gerekmektedir.

(4) Başvurulan Tarife Kontenjanı Kod No’sunda birden fazla GTİP için talepte bulunulacaksa her birinin GTİP ve madde ismi ayrı ayrı belirtilecektir. Ölçü biriminin, tahsis talebinde bulunulan tarife kontenjanının açıldığı ölçü birimi ile aynı birim cinsinden yazılması gerekmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

___________________________________________________

 

Ek-4

Faaliyet Formu Örneği

Tarih: ..../..../........

 

Aşağıda unvanı ve sicil numaraları belirtilen firmanın başvurusu üzerine, firmanın muhasebe kayıtlarının ve ilgili diğer belgelerin tetkiki sonucunda firmanın faaliyetlerine ilişkin aşağıda yer alan bilgilere ulaşılmış olup, söz konusu bilgilerin doğru olduğunu ve bilgilerin doğru olmaması halinde doğacak hukuki sorumluluktan müştereken ve müteselsilen sorumlu olduğumuzu kabul ve taahhüt ederiz.

 

                    Firma Yetkilisi/Yetkilileri                                                                                     YMM Adı Soyadı

              Adı Soyadı, Unvan                                                                                                        Mühür        

İmza ve Kaşe(1)                                                                                                         İmza ve Kaşe

 

1- Tarife Kontenjanı Tahsis Talebinde Bulunan Firmaya İlişkin Bilgiler

a)         Firma Unvanı (2)

 

 b) Adres(2) ve Telefon/Faks Numarası

 

c) Üye Olduğu Ticaret ve/veya Sanayi

Odası/Esnaf ve Sanatkârlar Odası

 

 ç) Ticaret ve/veya Sanayi/Esnaf ve    

     Sanatkâr Sicil No

 

 d) Vergi Dairesi ve Vergi Sicil Numarası/T.C. Kimlik Numarası

 

 e) 1.Yıl Gelir/Kurumlar Vergisi Tutarı (3)

 

 f) 2.Yıl Gelir/Kurumlar Vergisi Tutarı (4)

 

 g) Sigorta Müdürlüğü ve Sigorta Sicil No

 

 ğ) 1.Yıl Sigortalı İşçi Gün Sayısı (3)

 

 h) 2.Yıl Sigortalı İşçi Gün Sayısı (4)

 

 2- Firmanın Üretim ve/veya Tüketim Faaliyetine İlişkin Bilgiler(5)   

a) Üretilen Maddenin İsmi

 

aa) Yıllık Üretim Kapasitesi

 

ab) 1. Yıl Üretim Miktarı (3)

 

ac) 2. Yıl Üretim Miktarı (4)

 

b)Üretimde Hammadde Olarak Kullanılan Maddenin İsmi

 

ba) Tüketim Kapasitesi

 

bb) 1. Yıl Tüketim Miktarı  (3)

 

bc) 2. Yıl Tüketim Miktarı  (4)

 

 3- İncelemeyi Yapan Yeminli Mali Müşavirin

a) Adı Soyadı

 

b) Bağlı Olduğu Oda ve Sicil Numarası

 

c) Adres ve Telefon/Faks Numarası

 

 

Açıklamalar:

(1) Firmayı temsil ve ilzama yetkili temsilci veya temsilciler tarafından imzalanmış olması gerekmektedir.

(2) Firmanın Ticaret Sicil Gazetesi’nde veya Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Gazetesi’nde yer alan unvanının ve adresinin tam olarak yazılması gerekmektedir.

(3) 1. Yıl, başvurunun yapıldığı yıldan 2 yıl önceki yıl (örneğin; 2018 yılında başvuru yapılmışsa “1.Yıl” 2016 yılıdır) anlamındadır.

(4) 2. Yıl: başvurunun yapıldığı yıldan 1 yıl önceki yıl (örneğin; 2018 yılında başvuru yapılmışsa “2.Yıl” 2017 yılıdır) anlamındadır.

(5) Üretim miktarına sadece tarife kontenjanı konusu maddede firmanın gerçekleştirdiği üretim miktarı, tüketim miktarına ise sadece tarife kontenjanına konu madde bir başka malın üretiminde hammadde olarak kullanılıyor ise doğrudan üretimde hammadde olarak kullanılan miktarı yazılacaktır. Üretim ve tüketim miktarlarının belirlenmesinde bu Tebliğin “Tanımlar” başlıklı 3 üncü maddesi hükümlerine uyulması şarttır. Kapasite, üretim ve tüketim miktarlarının ölçü biriminin tahsis talebinde bulunulan tarife kontenjanının açıldığı ölçü birimi ile aynı birim cinsinden yazılması şarttır.