Ek-1 Şili Cumhuriyeti Menşeli Bazı Tarım ve İşlenmiş Tarım Ürünleri İthalatında Uygulanan Tarife Kontenjanları Listesi |
||||||||
Tarife Kontenjanı Kod No
|
G.T.İ.P.
|
Madde İsmi
|
Tarife Kontenjanı Dönemi
|
Azami Miktar |
Tahsisat Yapılacak Firma Türü
|
Tahsisat Yöntemi
|
Tahsisat Önceliği Bulunan Kurum ve Kuruluşlar |
|
ŞİLİ001 |
03.02 (0302.11, 0302.19.00.00.00, 0302.21, 0302.22.00.00.00, 0302.23.00.00.00, 0302.24.00.00.00, 0302.29, 0302.31, 0302.32, 0302.33, 0302.34, 0302.35, 0302.36, 0302.39, 0302.41.00.00.00, 0302.43, 0302.44.00.00.00, 0302.47.00.00.00, 0302.51, 0302.52.00.00.00, 0302.53.00.00.00, 0302.74.00.00.00, 0302.81, 0302.84, 0302.85.30.00.00, 0302.91.00.00.00, 0302.92.00.00.00 hariç)
|
Balıklar (taze veya soğutulmuş) ( 03.04 pozisyonundaki balık filetoları ve diğer balık etleri hariç)
|
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ002 |
03.03 (0303.14, 0303.19.00.00.00, 0303.26.00.00.00, 0303.31, 0303.32.00.00.00, 0303.33.00.00.00, 0303.34.00.00.00, 0303.39.10.00.00, 0303.39.30.00.00, 0303.39.85.00.00, 0303.41, 0303.42, 0303.43, 0303.44, 0303.45, 0303.46, 0303.49, 0303.51.00.00.00, 0303.57.00.00.00, 0303.63, 0303.64.00.00.00, 0303.65.00.00.00, 0303.81, 0303.84, 0303.91, 0303.92.00.00.00 0303.99.00.00.00 hariç) |
Balıklar (dondurulmuş) (03.04 pozisyonundaki balık filetoları ve diğer balık etleri hariç)
|
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ003 |
03.04 (0304.41.00.00.00, 0304.42.10.00.00, 0304.45.00.00.00, 0304.54.00.00.00, 0304.81.00.00.00, 0304.82.10.00.00, 0304.84.00.00.00, 0304.85.00.00.00, 0304.91.00.00.00 hariç) |
Balık filetoları ve diğer balık etleri (kıyılmış olsun olmasın) (taze, soğutulmuş veya dondurulmuş)
|
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ004 |
0305.41.00.00.00
|
Pasifik somonları (Oncorhynchus nerka, Oncorhynchus gorbuscha, Oncorhynchus keta, Oncorhynchus tschawytscha, Oncorhynchus kisutch, Oncorhynchus masou ve Oncorhynchus rhodurus),Atlantik somonları (Salmo salar) ve Tuna somonları (Hucho hucho) |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
0305.44.10.00.00 |
Yılan Balığı (Anguilla spp.) |
|
||||||
0305.44.90.00.00 |
Diğerleri |
|
||||||
0305.49 |
Diğerleri |
|
||||||
0305.72.00.00.00 |
Balık başları, kuyrukları, mideleri [Yalnızca 0305.44.10.00.00 ve 0305.44.90.00.00 pozisyonunda bulunanlar için] |
|
||||||
0305.79.00.00.00 |
Diğerleri [Yalnızca 0305.44.10.00.00 ve 0305.44.90.00.00 pozisyonunda bulunanlar için] |
|
||||||
ŞİLİ005 |
0306.16 |
Soğuk su karidesleri (Pandalus spp., Crangon crangon) |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
0306.17 |
Diğer karidesler |
|
||||||
ŞİLİ006 |
0306.14 |
Yengeçler |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ007 |
0306.31.00.00.00 |
Kaya ıstakozu ve diğer deniz istakozları (Palinurus spp., Panulirus spp., Jasus spp.) |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
0306.91.00.00.00 |
Kaya ıstakozu ve diğer deniz istakozları (Palinurus spp., Panulirus spp., Jasus spp.) |
|
||||||
ŞİLİ008 |
03.07 (0307.31, 0307.42, 0307.59, 0307.60 hariç) |
Yumuşakçalar (kabuklu olsun olmasın) (canlı, taze, soğutulmuş, dondurulmuş, kurutulmuş, tuzlanmış veya salamura edilmiş); tütsülenmiş yumuşakçalar (kabuklu olsun olmasın) (tütsülenme sırasında veya öncesinde pişirilmiş olsun olmasın); yumuşakçaların insanların yemesine elverişli unları, kaba unları ve pelletleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
03.08
|
Kabuklu hayvanlar ve yumuşakçaların dışında kalan suda yaşayan omurgasız hayvanlar (canlı, taze, soğutulmuş, dondurulmuş, kurutulmuş, tuzlanmış veya salamura edilmiş); Kabuklu hayvanlar ve yumuşakçaların dışında kalan suda yaşayan omurgasız hayvanların tütsülenmiş olanları (tütsülenme sırasında veya öncesinde pişirilmiş olsun olmasın); suda yaşayan omurgasız hayvanların (kabuklu hayvanlar ve yumuşakçalar hariç) insanların yemesine elverişli unları, kaba unları ve pelletleri |
|
||||||
ŞİLİ009 |
0406.90 (0406.90.29.00.00, 0406.90.32.00.11, 0406.90.32.00.12, 0406.90.32.00.91, 0406.90.32.00.92, 0406.90.50.00.00, 0406.90.74.00.00, 0406.90.86.00.00, 0406.90.89.00.00 [ Yağsız sütten yapılmış olup, çok ince kıyılmış bitki ilave edilen Glarus otlu peyniri (Schabziger olarak bilinen) dışındakiler], 0406.90.92.00.00 [ Butterkaese dışındakiler] hariç) |
Diğer peynirler |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ010 |
06.01 |
Çiçek soğanları, yumrular, yumrulu kökler, küçük soğanlar, sürgün başları ve rizomlar (dinlenme halinde sürgün vermiş veya çiçeklenmiş); hindiba bitkisi ve kökleri (12.12 pozisyonundaki kökler hariç) |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ011 |
06.02 (0602.90.91.00.00, 0602.90.99.00.00 hariç ) |
Diğer canlı bitkiler (kökleri dahil), çelikler, daldırmalar; mantar miselleri
|
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ012 |
0703.10 |
Soğanlar ve şalotlar |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ013 |
0703.20 |
Sarımsaklar |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ014 |
0705.29.00.00.00 |
Diğerleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ015 |
0709.20.00.00.00 |
Kuşkonmazlar |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ016 |
0709.91.00.00.00 |
Enginarlar |
01.01-31.12
|
|
|
BSGTY |
|
|
0709.92 |
Zeytin |
|||||||
0709.93 |
Balkabağı, kabak, su kabağı (Cucurbita spp.) |
|||||||
0709.99 |
Diğerleri |
|||||||
ŞİLİ017 |
0710.21.00.00.00 |
Bezelye (Pisum sativum) |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
0710.29.00.00.00 |
Diğerleri |
|
||||||
ŞİLİ018 |
0711.51.00.00.00 |
Agaricus cinsi mantarlar |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ019 |
0711.59.00.00.00 |
Diğerleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ020 |
0712.20.00.00.00 |
Soğanlar |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ021 |
0712.31.00.00.00 |
Agaricus cinsi mantarlar |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ022 |
0712.39.00.00.00 |
Diğerleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ023 |
0712.90 |
Diğer sebzeler; sebze karışımları |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ024 |
0713.10 (0713.10.10.00.11, 0713.10.10.00.19 hariç) |
Bezelye (Pisum sativum) |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ025 |
0713.33.90.00.19 |
Diğerleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ026 |
0802.11 |
Kabuklu |
01.01-31.12 |
|
Ü,T,İ |
TTY |
|
|
0802.12 |
Kabuksuz |
|||||||
0802.31.00.00.00 |
Kabuklu |
|||||||
0802.32.00.00.00 |
Kabuksuz |
|||||||
ŞİLİ027 |
0802.41.00.00.00 |
Kabuklu |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
|
0802.42.00.00.00 |
Kabuksuz |
|
|
|
|
|
|
ŞİLİ028 |
08.05 (0805.50,0805.90 hariç) |
Turunçgiller (taze veya kurutulmuş) |
01.05-31.08 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ029 |
0806.10 |
Taze |
01.12-30.04 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ030 |
0807.19.00.00.00 |
Diğerleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ031 |
0808.10 (0808.10.80.00.11, 0808.10.80.00.13, 0808.10.80.00.14 hariç) |
Elma |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ032 |
0808.30 |
Armut |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
|
0808.40.00.00.00 |
Ayva |
|
|
|
|
|
|
ŞİLİ033 |
08.09 |
Kayısı, kiraz, şeftali (nektarin dahil), erik ve çakal eriği (taze) |
01.11-30.04 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ034 |
0810.10.00.00.00 |
Çilek |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ035 |
0810.50.00.00.00 |
Kivi |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ036 |
0810.90 |
Diğerleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ037 |
0811.10 |
Çilek |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
|
0811.20 |
Ahududu, böğürtlen, dut, loganberrier(bir çeşit böğürtlen), siyah, beyaz ve kırmızı Frenk üzümü ve Bektaşi üzümü |
|
|
|
|
|
|
|
0811.90 |
Diğerleri |
|
|
|
|
|
|
ŞİLİ038 |
0812.10.00.00.00 |
Kiraz (vişne dahil) |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ039 |
0813.20.00.00.00 |
Erik |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ040 |
0813.30.00.00.00 |
Elma |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ041 |
0813.40 |
Diğer meyveler |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ042 |
1005.90 |
Diğerleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ043 |
1102.90 |
Diğerleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ044 |
1103.13 |
Mısırdan |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ045 |
1104.12 |
Yulaf |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ046 |
1104.22 |
Yulaf taneleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ047 |
1105.20.00.00.00 |
Patates flokonları, granülleri ve pelletleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ048 |
11.07 |
Malt (kavrulmuş olsun olmasın) |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ049 |
1108.20.00.00.00 |
İnülin |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ050 |
1201.90.00.00.00 |
Diğerleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ051 |
1206.00 |
Ayçiçeği tohumu (kırılmış olsun olmasın) |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ052 |
1214.10.00.00.00 |
Yonca kaba unu ve pelletleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ053 |
1214.90 |
Diğerleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ054 |
1509.10 |
Saf zeytinyağı |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ055 |
1514.19 |
Diğerleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ056 |
1515.90 (1515.90.11.11.00, 1515.90.11.19.00 1515.90.11.90.00 hariç) |
Diğerleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ057 |
1604.11.00.00.00 |
Som balıkları |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ058 |
1604.15 |
Uskumru balıkları |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ059 |
1604.16.00.00.00 |
Hamsiler |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ060 |
1604.18.00.00.00 |
Köpekbalıığı yüzgeçleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
|
1604.19 |
Diğerleri |
|
|
|
|
|
|
ŞİLİ061 |
1605.10.00.00.00 |
Yengeçler |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ062 |
1605.21 |
Hava almayan kaplarda olmayanlar |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
|
1605.29.00.00.00 |
Diğerleri |
|
|
|
|
|
|
ŞİLİ063 |
16.05 (1605.10.00.00.00, 1605.21, 1605.29.00.00.00, 1605.30, 1605.40 hariç) |
Hazırlanmış veya konserve edilmiş kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar ve diğer su omurgasızları |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ064 |
2003.10 |
Agaricus cinsi mantarlar |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ065 |
2005.99 |
Diğerleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ066 |
2006.00 |
Sebzeler, meyvalar, sert kabuklu meyvalar, meyva kabukları ve diğer bitki parçaları (şekerle konserve edilmiş) (suyu alınmış, üstü şekerle kaplanmış veya kristalleşmiş) |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ067 |
2007.10 |
Homojenize müstahzarlar |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ068 |
2007.99 |
Diğerleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ069 |
2008.60 |
Kirazlar (vişne dahil) |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ070 |
2008.70 |
Şeftaliler (nektarinler dahil) |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ071 |
2008.97 |
Karışımlar |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ072 |
2008.99 |
Diğerleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ073 |
2009.61 |
Brix değeri 30'u geçmeyenler |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ074 |
2009.69 |
Diğerleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ075 |
2009.79 |
Diğerleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ076 |
2009.81 |
Yaban Mersini Suyu (Vaccinium macrocarpon, Vaccinium oxycoccos Vaccinium vitis-idaea) |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
|
2009.89 |
Diğerleri |
|
|
|
|
|
|
ŞİLİ077 |
2101.20 |
Çay ve Paraguay çayı hülasası, esans ve konsantreleri ve esası bu hülasa, esans veya konsantreler veya çay veya Paraguay çayı olan müstahzarlar |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ078 |
2101.30 |
Kavrulmuş hindiba ve kavrulmuş kahve yerine kullanılan diğer maddeler ve bunların hülasa, esans ve konsantreleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ079 |
2303.20 |
Şeker pancarının etli kısımları, şeker kamışı bagası ve şeker sanayiinin diğer artıkları |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ080 |
2309.10 |
Kedi veya köpek maması (perakende satılacak hale getirilmiş) |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
ŞİLİ081 |
2309.90 |
Diğerleri |
01.01-31.12 |
|
|
BSGTY |
|
|
Ek-2
Talep Toplama Yöntemine Göre Dağıtımı Yapılacak Başvurularda İbrazı Gereken Belgeler
A- Tüm başvurular için ibrazı gereken belgeler: 1- İthalat İşlemlerinde Elektronik Başvuru Sistemi Tebliği (İthalat: 2017/3) kapsamında yetkilendirilmiş kişi tarafından imzalanmış bir örneği Ek-3te yer alan Başvuru Formu (Bakanlık e-imza uygulamaları altyapısında yaşanabilecek sıkıntılar nedeniyle KEP adresi üzerinden başvurulması halinde Bakanlığa sunulacak noter onaylı imza sirkülerinde belirtilen firmayı temsil ve ilzama yetkili kişi ya da kişilerce imzalanmış olması gerekmektedir).
B- Sanayici vasfı ile müracaat edecekler için ibrazı gereken ek belgeler:
1- Tarife kontenjanı talebi yapılan maddeyle ilgili üretim ve/veya tüketim rakamlarını ayrıntılı olarak içeren geçerli kapasite raporunun bir sureti.
2- Bir örneği Ek-4te yer alan ve firmayı temsil ve ilzama yetkili temsilci veya temsilciler ve yeminli mali müşavir tarafından imzalanmış olan Faaliyet Formu.
___________________________________________________
Ek-3 TARIM ÜRÜNLERİ İTHAL LİSANSI BAŞVURU FORMU ÖRNEĞİ
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI (İthalat Genel Müdürlüğü) 2180 Cad. No: 63 06520 Söğütözü /ANKARA
Şili Cumhuriyeti Menşeli Bazı Tarım ve İşlenmiş Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğ çerçevesinde ithalatını gerçekleştirmek istediğimiz aşağıda belirtilen eşyaya ilişkin olarak firmamız adına İthal Lisansı düzenlenmesini talep etmekteyiz. İşbu başvuruda yer alan bilgilerin doğru olduğunu ve doğru olmaması halinde hukuken sorumlu olduğumuzu, İthalat Genel Müdürlüğü yetkililerince firmamızda yerinde doğrulanabileceğini, İthal Lisansını devretmeyeceğimizi kabul ve taahhüt ederiz.
Bilgileri ve gereği arz olunur.
Açıklamalar: (1) Firmanın Ticaret Sicil Gazetesinde veya Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Gazetesinde yer alan unvanı tam olarak yazılacak. (2) Sadece firmanın Ticaret Sicil Gazetesinde veya Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Gazetesinde yer alan resmi tebligat adresi yazılacak. (3) İş bu Tebliğin 9 uncu maddesinde belirtildiği üzere firmaya ait doğru ve geçerli bir e-posta adresinin bildirilmesi gerekmektedir. (4) Başvurulan Tarife Kontenjanı Kod Nosunda birden fazla GTİP için talepte bulunulacaksa her birinin GTİP ve madde ismi ayrı ayrı belirtilecektir. Ölçü biriminin, tahsis talebinde bulunulan tarife kontenjanının açıldığı ölçü birimi ile aynı birim cinsinden yazılması gerekmektedir.
___________________________________________________
Ek-4 Faaliyet Formu Örneği Tarih: ..../..../........
Aşağıda unvanı ve sicil numaraları belirtilen firmanın başvurusu üzerine, firmanın muhasebe kayıtlarının ve ilgili diğer belgelerin tetkiki sonucunda firmanın faaliyetlerine ilişkin aşağıda yer alan bilgilere ulaşılmış olup, söz konusu bilgilerin doğru olduğunu ve bilgilerin doğru olmaması halinde doğacak hukuki sorumluluktan müştereken ve müteselsilen sorumlu olduğumuzu kabul ve taahhüt ederiz.
Firma Yetkilisi/Yetkilileri YMM Adı Soyadı Adı Soyadı, Unvan Mühür İmza ve Kaşe(1) İmza ve Kaşe
Açıklamalar: (1) Firmayı temsil ve ilzama yetkili temsilci veya temsilciler tarafından imzalanmış olması gerekmektedir. (2) Firmanın Ticaret Sicil Gazetesinde veya Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Gazetesinde yer alan unvanının ve adresinin tam olarak yazılması gerekmektedir. (3) 1. Yıl, başvurunun yapıldığı yıldan 2 yıl önceki yıl (örneğin; 2018 yılında başvuru yapılmışsa 1.Yıl 2016 yılıdır) anlamındadır. (4) 2. Yıl: başvurunun yapıldığı yıldan 1 yıl önceki yıl (örneğin; 2018 yılında başvuru yapılmışsa 2.Yıl 2017 yılıdır) anlamındadır. (5) Üretim miktarına sadece tarife kontenjanı konusu maddede firmanın gerçekleştirdiği üretim miktarı, tüketim miktarına ise sadece tarife kontenjanına konu madde bir başka malın üretiminde hammadde olarak kullanılıyor ise doğrudan üretimde hammadde olarak kullanılan miktarı yazılacaktır. Üretim ve tüketim miktarlarının belirlenmesinde bu Tebliğin Tanımlar başlıklı 3 üncü maddesi hükümlerine uyulması şarttır. Kapasite, üretim ve tüketim miktarlarının ölçü biriminin tahsis talebinde bulunulan tarife kontenjanının açıldığı ölçü birimi ile aynı birim cinsinden yazılması şarttır.
|